muslimskmamma.blogg.se

Hadither om Paradiset

Assalamo aleikom, 

Här kommer lite olika hadither där vår älskade Profet (frid vara över honom) beskriver paradiset. Att prata om paradiset är någonting jag tycker mycket om. Jag tror många barn uppskattar och kan förstå dessa vackra beskrivningar av denna underbara plats. 

När Profeten (frid vara över honom) beskrev Paradiset sa han:

"Det är tindrande/gnistrande ljus, välluktande växter, upphöjda palats, en böljande flod, mogen frukt, en vacker fru och kläder i överflöd, i en evig tid av strålande lycka, i vackra, pålitligt byggda höga hus." (Ibn Maja) 

 

När Sahaba frågade Profeten om byggnaderna i Paradiset, svarade han med den underbaraste förklaringen:

"Tegelstenar i guld och silver, murbruk av välluktande mysk, småstenar av pärlor och safir och dess jord av saffran. Vem än som stiger in i det fylls med glädje och kommer aldrig känna sig bedrövlig/olycklig. Han kommer att leva där för evigt och aldrig dö. Deras kläder kommer aldrig att slitas ut och deras ungdom aldrig försvinna." (Ahmad) 

 
 
 

I en hadith från Bukhari kan vi läsa följande:
"Första gruppen som träder in i Paradiset kommer vara lika vackra som fullmånen. De kommer inte spotta, snyta näsan eller göra sina behov. Deras kärl kommer vara av guld, deras kammar av guld och silver, deras rökelse Aloe och de svettas mysk... Det kommer inte finnas några skillnader/tvister eller hat bland folket i Paradiset; deras hjärtan kommer vara som ett, och de kommer upphöja Allah morgon och kväll."

 

 Hadither a har jag kopierat från:

http://www.islamguiden.com/paradiset.shtml#.Wdd-SaC5nqA

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress