muslimskmamma.blogg.se

Ilyas och Duck - islamiska barnböcker.
Assalamo aleikom,
 
Både jag och barnen älskar Ilyas och Duck böckerna. Dessa är nog barnens favorit bland våra muslimska barnböcker. Det är så roligt att se att de själva väljer just dessa böcker. Och jag förstår dem, för bilderna är så fina och skojiga! Just nu finns det tre böcker i serien. 
 
Ilyas och Duck lär sig om Zakat
Denna bok beskriver vikten av att hjälpa fattiga och hur hela samhället mår bättre av att man ger zakat. För min 4 åring är den kanske lite svårförståelig men väldigt pedagogisk så lite äldre barn har nog inga svårigheter att förstå.
 
 
Ilyas och Duck firar Eid al fitr
 Ramadan är slut och det är dags att fira eid. Duck är exalterad och kommer med en julgran, en julkrans och en säck med presenter. Då förklarar Ilyas att detta är juldekorationer. Sen kommer han med Hanukka dekorationer.Också det är fel. Men hur firar man eid då?  De bestämmer sig för att åka till al masjid för att lära sig hur man firar Eid. 
 
 
 
Ett plus blir att boken lär barnen på ett fint sätt att jul inte är någonting vi muslimer firar.
 
Ilyas och Duck letar efter Allah
 
Denna bok börjar med att Ilyas en kväll innan han ska somna ligger och tänker på vart Allah är. Nästa morgon tittar han upp mot himlen, men även om han använder kikare så kan han inte se Allah. Ilyas och Duck bestämmer sig för att leta efter Allah: högt uppe på berget, i regnskogen, på havets botten. De träffar på djur som de frågar och alla svarar "Allah is all around us. But you can't see Allah like you can see me." (Här beror det kanske på vilken teologisk uppfattning man har, men jag ändrar det och säger istället att vi inte kan se Allah i denna värld, men vi vet ändå att Han finns.)
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress