muslimskmamma.blogg.se

Vem har gjort så att fåglarna kan flyga?
Assalamo aleikom,
 
Få barnen att reflektera över det fantastiska i Guds skapelse. På så sätt kommer de inshaAllah öka sin kärlek till Gud och en respekt inför Honom och Hans storhet. Hur kommer det sig att fåglarna kan flyga? 
 
"Har de aldrig sett på fåglarna över deras [huvuden], hur de under flykten sträcker vingarna och sedan fäller in dem [mot sidorna]? Ingen utom den Nåderike håller dem uppe; Han ser allt." (Koranen 67:19)
 
Allah har skapat fåglarna väldigt lätta, de väger inte så mycket. Allah har nämligen skapat fåglarna så att flera av deras ben i kroppen är ihåliga och luftfyllda. Fåglarna har också fått fjädrar. Fjädrarna är perfekt skapade. De sitter tätt, men släpper ändå igenom lagom mycket luft. 
Kroppen är formad på ett speciellt sätt för att passa bra för flygning. Även vingens form är skapad med visdom. Att vingen är formad på det sätt den är kombinerat med att fåglarna flaxar med vingarna gör att fåglarna kan flyga. För att orka flyga längre sträckor har Allah gett dem stor lungkapacitet. Vissa fåglar vet precis hur de ska utnyttja vinden och "rider" på den. 
Allah är sannerligen Den bästa Skaparen! Allahu akbar! 
 
 
 
http://www.supercoloring.com/sv/malarbilder/flygande-gulsparv?tag=57715
 
 
Låt barnen själva ta reda på fakta om fåglar eller gör det tillsammans. Titta på filmer, låna böcker, läs på internet, titta på riktigt fåglar. 
Anna

Har du något gott råd till mig som mamma, med två pojkar på 2, 4 år gamla som slåss hela tiden...haha

Svar: Först och främst, förlåt att det dröjt så länge med att svara.
Jag önskar verkligen att jag hade några bra tips med tyvärr har jag inte det. Det enda jag tänker på är att kanske försöka se anledningen bakom bråken? Bråkar de för att få uppmärksamhet?

Här finns en länk om syskonbråk men jag vet inte om den gör saken klarare över huvudtaget. http://petrakrantzlindgren.se/2010/08/22/syskonbrak-vad-skall-man-gora-nar-barnen-brakar-2/

Må Gud underlätta för dig.
muslimskmamma.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress