muslimskmamma.blogg.se

Änglar, beskrivit för barn
Assalamo aleikom,
 
En liten text om änglar för bsrn:
 
Innan Allah skapade den första människan Adam så fanns det redan änglar som Allah hade skapat. Änglarna är skapade av ljus. Änglarna är inte som oss. Vi människor kan själva välja om vi vill göra dumma saker eller snälla saker, exempelvis själva bestämma om vi ska slå någon eller säga fula ord. Änglarna kan inte det. Änglarna lyder alltid Allah och kan bara göra sådant som Allah tycker om och som Han sagt till de att göra. Änglar sover inte och de äter inte. Hela dagarna och hela nätterna gör de sådant som Allah vill.
 
Olika änglar har olika uppgifter. Det finns änglar som beskyddar oss människor, änglar som skriver ner allt vi göra och tänker, det finns änglar som bär Allahs tron, det är en ängel som kommer med uppenbarelser till Profeterna, det finns änglar tar hand om själen när någon dör, änglar hjälper till att styra vinden, en ängel har ansvaret för Paradiset och en ängel ansvarar för Helvetet, och de har många fler uppgifter än så. Det finns miljoners, biljoners änglar. Fler än vi någonsin kan räkna. 
 
Allah och Profeten Muhammad (frid vara över honom) har beskrivit att änglarna är vackra, gigantiska och mäktiga. De ända änglar som inte är vackra är de änglar som tar hand om det läskiga Helvetet. Även om de inte är vackra är de såklart ändå goda och duktiga; precis som alla andra änglar lyder de Allah hela tiden.
 
Alla änglar har vingar. Vissa har två vingar, vissa tre, vissa fyra, och vissa till och med fler än så. Profeten Muhammad (frid vara över honom) berättade att Ängeln Gabriel/Jibril har 600 vingar! Profeten Muhammad (frid vara över honom) berättade också att Gabriel är så stor att han täckte hela himlen. SubhanAllah! 
 
 
(Baserar detta på Yasir Qadhis föreläsning om Änglar där han genomgående refererar till hadither och Koranverser.
https://m.youtube.com/watch?v=XyR3Li-Safs) 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress