muslimskmamma.blogg.se

"Tror vi muslimer på dinosaurier?"
Assalamo aliekom,
 
Dinosaurier är inte bara någonting barn lär sig om i skolan utan de flesta barn har dem som leksaker och ser dem i barnprogram långt innan de börjar skolan. En vanlig fråga kan då vara om de verkligen fanns? Tror vi muslimer på dinosaurier? 
 
Yasir Qadhi säger i denna föreläsningen att det är fakta att dinosaurier existerade. Det är ingenting vi kan förneka. Vi har hittat så många bevis, så många skelett så det vore väldigt ovetenskapligt och oakademiskt att förneka det. Omar Suleiman pratar i denna föreläsning om att Islam håller med vetenskapen och säger att Gud skapade djur innan oss människor. Varför har Gud då inte specifikt nämnt någonting om dinosaurier? Tjaa, det finns många djur som Gud inte specifikt pratar om i Koranen. Kackerlackor fanns samtidigt som dinosaurierna, till och med innan, och Gud säger ingenting om dem.
 
I Koranen finns det som påverkar oss och vårt liv. Dinosaurierna har ingen relevans för vårt vardagliga liv, därför är det inget konstigt att de inte nämns i Koranen. 
 
 
Här hittar ni youtubeklippen.
Klipp om dinosaurier med Omar Suleiman
 
Föreläsning om evolution av Yasir Qadhi 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress