muslimskmamma.blogg.se

Islamisk hemsida gjord för barn
Assalamo aleikom, 
 
Jag hittade denna hemsida som är på svenska och gjord för barn. På hemsidan har de samlat informationstexter om exempelvis de fem pelarna som är skrivna på ett barnanpassat sätt, berättelser om Profeterna och islamiska sagor. De har gjort hemsidan för att passa Ramadan och delat upp allting på 30 dagar. 
 
Må Gud belöna skaparen. Ni hittar den här 
http://www.ramadan.n.nu/
 
(OBSERVERA att jag inte har läst igenom varenda text på hemsidan så jag vet inte om allt på sidan är pålitligt. Men det jag läste var bra och de länkar till islamguiden och barnskolan.) 
An Ayah, An Activity and a Ramadan Memory Book
Assalamo aliekom,
 
Parenthood Muslimstyle har skapat ytterligare en fin sysselsättning som man kan göra med mindre barn under Ramadan för att stärka deras relation till Koranen. De valt ut 15 Koranverser som de tycker passar en 4 åring. Varannan dag ska man ta ett nytt kort med en ny koranvers och sedan i två dagar går man igenom Koranversen, prata om den och gör aktiviteter knuten till den versen. Här kan ni hitta beskrivning av hela projektet, samt utskrifter till Koranverserna och förslag på aktiviteter man kan göra till varje Koranvers.
 
 
 
 
Dua för att bryta fastan
Assalamo aliekom,
 
Parenthood Muslimstyle har gjort fina kort där det står dua som man ska säga när man bryter fastan. De finns att ladda ner gratis i olika färger. Ni hittar dem här.
Hon tipsar om att använda ikeas ramar som heter Tolsby. Ramarna kostar 9 kr stycket. Man kan ha de ståendes på bordet och på så sätt påminns att säga duan innan man bryter fastan.