muslimskmamma.blogg.se

Serie om Sahaba: Abu Bakr as-Siddiq
Assalamo aliekom, 
 
 
 
Kopierat från "Muslimska barninstitutet".
 
 
Vet ni vilka som är de BÄSTA av människorna efter profeterna? 💫

Precis, de som följde profeten Muhammed ﷺ, hans följeslagare - sahabah! De kämpade för att sprida islam och av Koranen lär vi oss att vi ska följa deras exempel. Så vilka var dessa människor?

Vi börjar med att lära oss om den bästa av dem, den man som profeten ﷺ älskade mest.. nämligen Abu Bakr as-Siddiq!

Abu Bakr Föddes i Makkah ungefär 2-3 år efter att profeten Muhammed ﷺ föddes. Hans namn var Abdullah ibn Uthman och han var från stammen Quraish. Abu Bakr hade flera vackra smeknamn och as-Siddiq betyder den sanningsenlige - han var nämligen pålitlig och ljög aldrig.

Abu Bakr var bland de första att följa profeten Muhammed ﷺ och när Abu Bakr blev muslim så var han väldigt rik.💰 Pengarna spenderade han för Allahs skull och han var känd för att hjälpa profeten ﷺ och hjälpte även många fattiga - riktigt generös var han! Förrutom rikedom gav Allah även honom mycket kunskap och mod.

Profeten ﷺ var väldigt sjuk i slutet av sitt liv🌡. Under sjukdomen valde han Abu Bakr att leda bönen. Dagen då profeten ﷺ dog var en väldigt sorgsen dag för muslimerna. Det var en tid fylld av känslor och folket stod inför många frågor. Vem skulle leda muslimerna nu när profeten ﷺ dött?! Abu Bakr var väldigt ödmjuk och efterfrågade inte att styra, men blev vald till ledare och blev därmed den första khalifen.

Abu Bakr stärkte folket efter Profetens ﷺ bortgång och kallade dessutom många till islam. Han styrde muslimerna i två år och valde Umar till sin efterträdare.

Visste ni att Abu Bakr är bland de som är lovade Paradiset? Tror ni att det fick honom att sluta göra gott? Nej! Han var bland de som offrade och kämpade mest för Allahs skull. Han brukade gråta mycket i bönen💧 och var snabb med att göra goda handlingar. Vilka fina och älskvärda egenskaper denne man hade! Må Allah låta oss möta honom och de andra av profetens följeslagare i paradiset. ⭐Amiin!⭐ I denna berättelse finns många vackra lärdomar📚 att ta. Vi hjälps åt att nämna några av dom! Jag börjar så får ni fylla på i kommentarfältet... - Vi lär oss att Abu Bakr var en av profetens följeslagare.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress